Результати роботи Інспекції за тиждень з 23 по 29 травня 2020 року в рамках операції «Нерест – 2020»

Державною екологічною інспекцією у Харківській області в рамках проведення операції «Нерест-2020» здійснено виїзди на території акваторій річок Харківської області, Печенізького водосховища, річок Харків, Уди у  м. Харкові, Сіверській Дінець, оз. Біле, каскад ставків Зміївського району Харківської області та інш.

В ході проведених заходів державного контролю виявлено та вилучено:  промислові знаряддя лову - ставні сітки 5 шт. загальною довжиною 350 м, в яких знаходилось: 141 особина  плоскирки, 84 особини ляща, 24 особини карася сріблястого, 11 особин лина, 1 особина товстолоба, 3 особини щуки, 1 особина судака звичайного, 6 особин плітки та 2 особини окуня .

Всі водні ресурси та заборонені знаряддя лову вилучені у встановленому порядку.

За вказаний період складено 45 протоколів (на загальну суму 1 тис. 734 грн.), три з яких за грубе порушення правил рибальства за ч. 4 ст. ст.. 85, 91 КУпАП та направлено до суду справу для вирішення питання по суті, та стягнення завданої державі шкоди.

Також інспекторами було виявлено порушення Правил рибальства, а саме: вилов водних біоресурсів на вудочку із перевищенням допустимої кількості гачків, вудок, факти лову в заборонених місцях та ін.

Загальні збитки завдані державі в наслідок грубого порушення правил рибальства за вказаний період склали 23 тис. 381 грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці