Державна служба - це велика відповідальність перед державою і суспільством

Державний службовець повинен впевнено і гідно представляти свою державу. Знання Конституції України, Закону України “Про державну службу”, Закону України “Про запобігання корупції”, знання спеціального законодавства (Законів України “Про Кабінет Міністрів України”, “Про центральні органи виконавчої влади України”, “Про адміністративні послуги”, “Про місцеві державні адміністрації”, “Про звернення громадян”, “Про доступ до публічної інформації”, “Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні”, “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”, Конвенції про права осіб з інвалідністю, Бюджетного кодексу України та Податкового кодексу України) - є базовими і обов'язковими при вступі на цю посаду.

Вже будучи держслужбовцем, кожен посадовець повинен підвищувати рівень своєї професійності та освіченості.

У 2020 році державний службовець в межах виконання індивідуальної програми може набирати 1 кредит ЄКТС, де частка самоосвіти має становити не більше 0,5 кредиту ЄКТС, а частка інших видів професійного навчання не менше 0,5 кредиту ЄКТС.

У зв'язку з карантином багато запланованих відрядження щодо підвищення кваліфікації були скасовані і в основному навчання було дистанційним (онлайн). Сайти, які були і є помічниками в отриманні необхідних знань:

-         https://prometheus.org.ua/;

-         https://www.ed-era.com/;

-         https://pdp.nacs.gov.ua/ та інші.

Зазначимо, що у Харкові в липні відбулися короткострокові онлайн курси підвищення кваліфікації для посадових осіб та представників органів місцевого самоврядування Харківщини. В яких прийняла участь в.о. начальника Інспекції Інеса Сосіна та отримала Свідоцтво від Екологічної Академії України про проходження курсів підвищення кваліфікації за темою «Особливості організації заходів з охорони навколишнього природного середовища, екологічної оцінки та менеджменту території населених пунктів, що входять до складу об’єднаної територіальної громади».



Держслужбовець – це «обличчя держави», якому необхідно кожен день розвиватися задля того, щоб впевнено крокувати вперед та досягати поставлених цілей.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці