НЕЗАКОННІ РУБКИ В ЛІСАХ НЕ ПРИПИНЯЮТЬСЯ!

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Інспекція в липні поточного року проводила позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства при здійсненні господарської діяльності, пов’язаної з веденням лісового господарства ДП «Гутянське лісове господарство», а також щодо охорони, захисту, раціонального використання та відтворення лісових ресурсів, ввірених під охорону та збереження.

В ході перевірки лісових масивів державними інспекторами було встановлено факти пошкодження та самовільної вирубки дерев.

Зокрема, виявлено рубку дерев за відсутності спеціальних дозволів та здійснення рубок лісових ресурсів всупереч вимогам лісового законодавства.

За результатами виявлених порушень, Інспекцією розраховано шкоду, заподіяну державі, внаслідок незаконного знесення лісу, загальна сума якої склала майже 900 тисяч гривень, та пред’явила підприємству претензії з пропозицією добровільно відшкодувати збитки.

Матеріали перевірки будуть передані до правоохоронних органів в порядку ст. 214 КПК України.

Інспекцією і надалі будуть вживатися всі вичерпні заходи по виявленню порушень та притягнення до відповідальності порушників природоохоронного законодавства, у тому числі стягнення з них шкоди, завданої довкіллю.

Збережемо природу!!!!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці