Екологічна інспекція стежить за законністю водокористування

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Інспекція в травні-червні поточного року проводила позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів у діяльності ЗМІЇВСЬКОЇ ТЕПЛОВОЇ ЕЛЕКТРИЧНОЇ СТАНЦІЇ ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЦЕНТРЕНЕРГО».

Інспекція нагадує, що первинні водокористувачі мають право здійснювати спеціальне водокористування з водних ресурсів лише на підставі відповідного дозволу, яким встановлюється ліміт забору води. За самовільне водокористування відповідальні особи притягуються до адміністративної відповідальності. Крім того, контролюючим органом нараховується збиток, завданий державі порушенням водного законодавства.

Так, претензію з розрахунком збитку на суму понад 2 млн. грн. Інспекція пред’явила ЗМІЇВСЬКІЙ ТЕС ПАТ «ЦЕНТРЕНЕРГО, яка самовільно користувалась підземною водою. Забравши на власні потреби протягом 2019 року води більше на 579,312 м³ ніж встановлено дозволом ліміту, що є порушенням ст. 44, 49 Водного кодексу України. Підприємству запропоновано відшкодувати завдані державі збитки в добровільному порядку. Окрім того, матеріали передано до правоохоронних органів.



БЕРЕЖІТЬ ВОДНИЙ БАЛАНС КРАЇНИ!!!

Зазначимо, що ЗМІЇВСЬКА ТЕС ПАТ «ЦЕНТРЕНЕРГО» входить до переліку ТОП-100 суб’єктів господарювання, які є найбільшими забруднювачами довкілля по викидах в атмосферне повітря за 2019 рік.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці