Інспекцією розпочато позапланову перевірку ТОВ «Коксовий завод «Новомет»

Значна кількість розташованих в м. Харкові та області кооперативних, комерційних та приватних структур, що експлуатуються тривалий час, призводять до значного забруднення атмосферного повітря. Внаслідок цього окремі райони міста як і раніше, відносяться до територій з підвищеним рівнем забруднення атмосфери, про що свідчать дані спостережень за забрудненням повітряного басейну. Інформація про критичну ситуація, яка склалася  у Новобаварському районі міста, у зв’язку із забрудненням атмосферного повітря підприємствами вже декілька днів у перших стрічках новин.

З метою  перевірки тверджень, викладених у зверненні громадянина, Інспекцією 01.09.2020 розпочато позапланову перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства  одного з підприємст, розташованих в Новобаварському районі, а саме ТОВ «Коксовий завод «Новомет».

Екоінспектори зробили заміри викидів від стаціонарного джерела в атмосферне повітря, дослідження наразі тривають. Про результати досліджень буде проінформовано додатково.



Інспекцією будуть вживатись всі заходи, які належать до її компетенції з метою запобігання і виявлення правопорушень. Зазначимо, що відповідно до ст. 50 Конституції України кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці