Спільні зусилля правоохоронних органів та Державної екологічної інспекції у Харківській області мають результативність виконання доручення Президента України у лісовій галузі

Взаємодія прокуратури та контролюючих органів дуже важлива, бо головними, основними та першочерговими завданнями для такої системи взаємодіючих органів ( зокрема прокуратури та Інспекції ) є  виявлення та усунення порушень законодавства. Прокуратура може сприяти виконанню контролюючими органами своїх функцій, використовуючи механізм юридичної відповідальності.

Наприклад: за фактом виявлених порушень, а саме незаконна порубка лісу на територіях ДП «Гутянське лісове господарство» та ДП «Жовтневе лісове господарство», екологічна інспекція розрахувала шкоду, заподіяну довкіллю на загальну суму понад 17 млн. грн. Матеріали перевірки були передані до правоохоронних органів у порядку передбаченому чинним законодавством. Вимоги претензії, в якій контролюючий орган запропонував лісгоспам відшкодувати вказану суму добровільно, не були виконані.

Тому місцеві прокуратури в інтересах Інспекції звернулись до суду з метою примусового стягнення шкоди. Позови прокуратури були прийняті до розгляду Господарським судом Харківської області, наразі судовий процес триває.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці