22 вересня - Всесвітній день захисту слонів

22 вересня багато країнах відзначається одне з екологічних свят - Всесвітній день захисту слонів, який був встановлений за ініціативою природоохоронних організацій і екологів, занепокоєних скороченням чисельності цих тварин.

Слони - найбільші з сухопутних ссавців на планеті. Це розумні, високоорганізовані тварини. В даний час в природі слони живуть в тропічних лісах і саванах Південно-Східної Азії і Африки. З давніх часів слони шануються багатьма народами світу. У багатьох культурах вони є символом влади і величі правителів, мудрості і спокою, доброти і благополуччя. Однак сьогодні саме людина є головним ворогом слона.



Адже основні причини скорочення чисельності цих тварин - полювання на них заради бивнів і м'яса, винищення через завданої шкоди посівам, вирубка лісів - природного місця існування слонів.

Тому головною метою Дня захисту слонів є поширення інформації про необхідність захисту і збереження популяції слонів, привернення уваги широкої громадськості до проблеми незаконного винищення цих тварин.

 

Довідка:

 

Понад 350 слонів загинули в травні цього року в дельті річки Окаванго в Ботсвані. Причина загибелі -  токсини у воді, які виробляють ціанобактерії (синьо-зелені водорості). 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці