Підприємство завдало державі збитків майже на 40 тисяч гривень

Відвідавши у вересні з позаплановою перевіркою ТОВАРИСТВО З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «РОСС», розташоване у місті Харків, держінспектори з охорони навколишнього природного середовища встановили, що в період з 09 травня 2018 року по 01 листопада 2018 року підприємство здійснювало наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від  стаціонарних джерел за відсутності відповідного дозволу.

Керуючись спеціальною методикою, Державна екологічна інспекція у Харківській області розрахувала, що порушенням законодавства про охорону атмосферного повітря державі було заподіяно збитків на суму 37 тисяч 263 гривень. На адресу ТОВАРИСТВА З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «РОСС» направлена претензія з пропозицією добровільно відшкодувати вказану суму.

  

Довідка: Претензії пред’являються за результатами розрахунків збитків, заподіяних державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства. У разі відмови від добровільної сплати збитків, Державна екологічна інспекція у Харківській області звертається до судових органів для примусового стягнення коштів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці