Управління муніципальними твердими побутовими відходами в Японії та Європі

Сьогодні відбулася Zoom конференція на тему «Управління  муніципальними твердими  побутовими відходами в  Японії та Європі». Професор Казуей Ішіі Хоккайдоського університету (Японія) був основним лектором на даному заході.  «Якщо ви розділяєте, це буде ресурсом, але якщо ви не розділяєте, це будуть просто  відходи  (суміш)» - таким тезисом розпочалася конференція.



Науковці ділилися своїм досвідом в побудові екологічної держави, де відходи – сортуються, переробляються, та не створюють екологічної катастрофи для планети.

Лекція була достатньо цікавою та інформативною. Можна було побачити, як екопроєкти та екоідеї стали «живою» картинкою та працюють на благо людства.

В нашому місті теж можна побачити втілення ідеї про роздільний збір сміття, а саме: в багатьох районах міста встановлено контейнери для сміття з написами «скло», «папір», «пластик», що дає змогу громадянам сортувати відходи, також встановлено контейнери-сітки для збору пластикової тари та інше.

Зауважимо, що для того щоб проблеми зі сміттям почали вирішуватися та не ставали екологічним лихом майбутнього, треба починати з себе, із формування екологічної свідомості і що, найменше  - почати сортування «власних» відходів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці