БАБАК ТИМКО – ЧЕКАТИ НАМ РАННЮ ВЕСНУ ЧИ НІ?

День Бабака - одна з найпопулярніших традицій США ще з 1841 року, що полягає у передбаченні терміну приходу весни за поведінкою спеціально «призначеного» бабака.

Відзначається щороку 2 лютого.

       Якщо бабак бачить свою тінь, то лізе спати назад до нори – отже, буде ще кілька морозних тижнів. Але якщо день похмурий, бабак не бачить тіні і не вертається до нори – варто чекати на ранню весну.

Віднедавна День бабака відзначають і в Україні, хоча традиції передбачати погоду за поведінкою тварин чи птахів надзвичайно давні.

Зараз в Україні «діючими» є два бабаки-«метеорологи» – на Харківщині та у Львові. Екологічна інспекція у Харківській області цього року вирішила приєднатися до даного заходу та на власно очі побачити прогнози слобожанського бабака Тимка, який живе на біостанції Харківського національного університету ім. В.Каразина  (с. Гайдари, Харківщина).

Пропонуємо всім бажаючим приєднатися до прямого ефіру з місця подій, який відбудеться сьогодні, 02 лютого об 11 годині. Дізнавайтеся разом з нами, яку весну прогнозуватиме «віщун» Тимко. Будьмо на зв’язку!

(https://www.facebook.com/ecoinsp.khark)

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці