ОВД? Що це та з чим його «їдять»?

Вплив на довкілля – це будь-які наслідки планованої діяльності для довкілля, в тому числі наслідки для безпечності життєдіяльності людей та їхнього здоров’я, флори, фауни, біорізноманіття, ґрунту, повітря, води, клімату, ландшафту, природних територій та об’єктів, історичних пам’яток та інших матеріальних об’єктів чи для сукупності цих факторів, а також наслідки для об’єктів культурної спадщини чи соціально-економічних умов, які є результатом зміни цих факторів.

Оцінка впливу на довкілля (або скорочено ОВД) - це процедура, що передбачає…. і далі відповідно до ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» можна переглянути вимоги що передбачає ОВД, сферу застосування ОВД, з чого складається звіт з ОВД та інше.

До чого це все? Згідно з п.п.22, ст. 3 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля»  -розширення та зміни, включаючи перегляд або оновлення умов провадження планованої діяльності, встановлених (затверджених) рішенням про провадження планованої діяльності або подовження строків її провадження, реконструкцію, технічне переоснащення, капітальний ремонт, перепрофілювання діяльності та об’єктів відноситься до першої категорії видів планової діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають ОВД.

8 лютого 2021 року Інспекція намагалася потрапити до одного з м’ясокомбінатів Харківщини з плановою перевіркою, а саме до Приватного акціонерного товариства «КОМПЛЕКС БЕЗЛЮДІВСЬКИЙ МЯСОКОМБІНАТ», але  держінспекторів не допустили до проведення заходу (контролю).












На фото неважко помітити, навіть не заходячи на територію підприємства, що йде масштабне будівництво замовником якого є пані Перепелиця К. Ф., вона також є одним із співвласників даного м’ясокомбінату. Зрозуміло чому Інспекцію не пустили, бо якщо порушення закону видно через паркан, то що можна побачити потрапивши за нього???

Зауважимо, що з 2021 року до переліку питань щодо проведення планового заходу державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства включено питання про ОВД. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці