3 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИКОЇ ПРИРОДИ

Щорічно, 3 березня, відзначають Всесвітній день дикої природи. Передумовою цьому Дню є підписання Конвенції про міжнародну торгівлю природними видами фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення.

Поява подібного свята пов’язана з досягненням розуміння необхідності збереження біологічного різноманіття на планеті. Безумовна цінність дикої природи співвідноситься з екологічними, генетичними, соціальними, економічними, науковими, пізнавальними, культурними, рекреаційними та естетичними аспектами сталого розвитку та благополуччя людей.

Такі заходи прийняті для того, щоб запобігти незаконний видобуток і транспортування рідкісних видів, що знаходяться під загрозою зникнення. Браконьєрство і незаконна торгівля рідкісними видами - одна з основних причин їх зникнення поряд з порушенням середовищ існування: вирубкою лісів, пересиханням водойм і промисловим забрудненням.

Дика природа — це невід’ємна частина нашої планети. Адже неможливо уявити світ без неповторних диких тварин та неймовірних рослин, непідвладних людині. Саме захищати тварин і рослин в природному середовищі — завдання кожного з нас.

 

Історія виникнення свята:

20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН на 68-й сесії проголосила 3 березня (день підписання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES)  1973 р) Всесвітнім днем дикої природи з метою підвищення обізнаності про диких тварин та рослин у світі. При цьому Секретаріат CITES було визначено координатором з дотримання цього особливого дня для дикої природи в календарі ООН.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці