УВАГА НЕРЕСТ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ!

Державна екологічна інспекція у Харківській області повідомляє, що з 1 квітня на території Харківської області вступає в силу весняно – літня нерестова заборона на вилов водних живих ресурсів, відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Харківській області № 38 від 10.03.2021 «Про встановлення строків весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Харківської області у 2021 році».

Нагадуємо, що в період нересту водних живих ресурсів забороняється:

·     організація змагань з рибальства;

· пересування всіх плавучих засобів на ділянках, оголошених органами рибоохорони нерестовищами , крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних живих ресурсів;

·    лов раків у нерестовий період, під час линьки і виношування ікри, а також у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволено любительське рибальство на спеціально визначених ділянках водойм з однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега.

Державна екологічна інспекція у Харківській області закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Порушення правил рибальства в цей час карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці