7 квітня - Всесвітній день здоров’я

Свято відзначається щорічно 7 квітня в день створення в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров'я (World Health Organization, WHO). Мета святкування – підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства. Здоров’я є головною цінністю кожної людини.

Запорукою здоров’я людини є чисте довкілля. Людство є частиною природи, тому його доля визначається у тому числі й станом природного середовища. Отже, слід пам'ятати: «Здоров’я природи - здоров’я людини».

Погіршення стану більшості екосистем біосфери, значне зменшення біопродуктивності і біорізноманіття, а також такі явища, як опустелювання, деградація ґрунтів, збільшення кількості кислотних дощів, парниковий ефект та поява озонових дір у атмосфері, виникають в результаті антропогенної діяльності людини. Неконтрольованої та неузгодженої діяльності людини з законами життя та законами природи.

Довкілля - природній капітал, без якого неможливий розвиток і задоволення потреб людини, створення комфортних умов для існування. Реалізація в глобальному масштабі стратегії самообмеження, ресурсозбереження й запровадження нових технологій природокористування, які не суперечать законам нормального функціонування екосистем біосфери – це той алгоритм дій який кожен з нас повинен усвідомити й виконувати вже зараз.

Тому що захищаючи природу, людина захищає себе…

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці