День довкілля

Шановні Харків’яни!

 

Традиційно третьої суботи квітня в Україні проводиться День довкілля. Цього року він відзначатиметься 17 квітня.



Метою проведення Дня довкілля є покращення стану навколишнього природного середовища, озеленення та благоустрій населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел, берегів, прибережних захисних смуг водних об’єктів, створення нових лісових насаджень, упорядкування територій парків, скверів, алей, створення нових парків, газонів, висадку окремих дерев, кущів, квітників, упорядкування узаконених полігонів твердих побутових відходів та ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ.

Щороку до проведення День довкілля долучаються громадські організації та небайдужі харків’яни. Це свідчить про те, що українське суспільство зацікавлене у розв’язанні екологічних проблем та збереженні довкілля.

Державна екологічна інспекція у Харківській області закликає всіх мешканців Харківщини взяти активну участь у проведенні Дня довкілля 17 квітня. Особливе звернення до молоді, адже школярі та студентство – могутня сила в реалізації шляхетних цілей.

Зробімо все, аби краєвиди Харківщини тішили око і душу, аби наші нащадки могли насолоджуватися неповторною красою та унікальністю рідного краю!





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці