ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

28 квітня Міжнародна організація праці (МОП) оголосила Всесвітнім днем охорони праці. Це було зроблено для того, щоб привернути увагу світової громадськості до невирішених проблем у сфері охорони праці та показати, як створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, об'єднані певною темою.

У 2021 році Україна відзначатиме День охорони праці під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я (БЗР)» .

У минулому році вірус зупинив життя цілої планети і внаслідок цього постраждали як роботодавці, так і працівники. Наслідки негативного впливу коронавірусной інфекції на сферу праці доводиться долати і до сьогодні.

Відтепер наше життя змінилося і напевно вже не буде таким як раніше. Маска та антисептики – стали обов’язковим атрибутом для кожного з нас. Це елементи культури сьогодення.

Керівництвом Інспекції постійно наголошується увага на забезпеченні дотримання державними службовцями заходів з протидії поширенню COVID-19.

Виконуючи прості правила, що убезпечують, ми змогли мінімізувати ризики для здоров’я. Нагадаймо їх:

1. Регулярно та ретельно мити руки з милом – упродовж 20-40 секунд або обробляти дезінфікуючими для рук спиртовмісними (від 60%) засобами

2. Не торкатися брудними руками своїх очей, носа та рота

3. Уникати місць скупчення людей

4. Повноцінне харчування, здоровий сон, фізичні вправи та водний баланс організму

5. Термічно обробляти продукти

6. Не їсти сире м’ясо, м’ясні субпродукти та яйця

7. Уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання. Мінімальна дистанція — 1,5 метра.

 

З пандемією ми почали частіше прислухатися до самих себе, дбайливіше ставитися до свого здоров’я, самопочуття. А також навчилися бути соціально відповідальними! 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці