ПРОВИНА ТОВ КОКСОВИЙ ЗАВОД «НОВОМЕТ» ДОВЕДЕНА В СУДІ

Господарським судом Харківської області 3 червня 2021 року задоволено позов Київської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Харківській області про стягнення з ТОВ «Коксовий завод «НОВОМЕТ» майже 3,5 млн грн збитків, завданих державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Рішення суду набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.

Довідка: ТОВ «Коксовий завод «НОВОМЕТ» у період з 11 грудня 2019 по 3 вересня 2020 року здійснювало в наднормативному режимі викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, не маючи відповідного дозволу, чим порушило ст. ст. 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Нагадаємо, що 07 грудня 2020 року винесено рішення Харківського окружного адміністративного суду, яким застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ТОВ «Коксовий завод  «НОВОМЕТ» у вигляді тимчасового зупинення діяльності підприємства по виробництву коксу та кам’яновугільної смоли до отримання підприємством дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами викидів. Це рішення залишено в силі постановою Другого апеляційного адміністративного суду. Але 05 березня 2021 року підприємством отримано дозвіл, що виключає підстави для фактичного зупинення діяльності.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці