5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища

Всесвітній день охорони навколишнього середовища, який щороку звертає увагу людей на проблеми екології, проводиться під егідою Організації Об’єднаних Націй.

Головна мета свята – стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.

Свято відзначається з 1972 року. Тоді вперше було заявлено на весь світ про серйозні проблеми навколишнього середовища. Учасники історичної Стокгольмської конференції вирішили заснувати це свято, щоб сприяти просуванню ідеї бережливого ставлення до природи.

Пам’ятаємо, що охорона довкілля як ніщо інше єднає зусилля людства, адже вода, повітря, земля – це ресурси, які дарують життя.

Звертаючись з вітальним словом до колег, начальник Державної екологічної інспекції у Харківській області Євген Оберемок підкреслив:– Професіоналізм, наполегливість, послідовність в роботі, моральна відповідальність за кожний крок і, звісно, згуртованість – ці якості допоможуть нам гідно вирішити непрості завдання та забезпечити прийдешнім поколінням безпечне майбутнє!

Охорона навколишнього природного середовища – нова форма у взаємодії людини і природи, народжена в сучасних умовах. Вона являє собою систему державних і громадських заходів, спрямованих на гармонійну взаємодію суспільства і природи, збереження та відтворення діючих екологічних спільнот та існуючих природних ресурсів, заради сучасних та майбутніх поколінь. Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряду найважливіших і визначають рівень добробуту всієї світової цивілізації і, зокрема, нашої країни.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці