6 ЛИСТОПАДА - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЕКСПЛУАТАЦІЇ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ПІД ЧАС ВІЙНИ ТА ВІЙСЬКОВИХ КОНФЛІКТІВ

У 2001 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 6 листопада Міжнародним днем запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів

Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів заснований з метою привернення уваги до екологічних наслідків війни. Найважливіше значення має відмова від експлуатації, й безглуздого заподіяння шкоди екосистемам в прагненні досягти військових цілей.

Сьогодні, для України, ця дата має особливе та важливе значення. Наша країна безпосередньо зіткнулася з цією проблемою. Значна територія в зоні проведення Операції об'єднаних сил на сході нашої держави зазнала катострофічної шкоди, а стан довкілля, в свою чергу, серйозно постраждав.

Війна, якими б не були її причини, приносить невимовний жах для цивільного населення і може протягом лічених хвилин знищити те, що іноді було створено цілими поколіннями. Адже, крім людських страждань, що завдає війна, вона також веде до руйнування довкілля в цілому.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці