НЕДОПУСК ДО ПЕРЕВІРКИ КП «ВОДОЛАГА КОМУНСЕРВІС» НОВОВОДОЛАЗЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

На розгляді Державної екологічної інспекції знаходилась скарга щодо експлуатації звалища побутових відходів з порушенням вимог екологічної безпеки в Нововодолазькому районі Харківської області. З’ясовано, що вказане звалище експлуатує КП «ВОДОЛАГА КОМУНСЕРВІС» НОВОВОДОЛАЗЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

На вказане звалище побутових відходів, для подальшого захоронення відходи буріння, вивозить з ГПУ «Шебелинкагазвидобування» ТОВ «НВП «НОВІНТЕХ».

З метою перевірки законності захоронення відходів буріння на звалищі побутових відходів, яке експлуатує КП «ВОДОЛАГА КОМУНСЕРВІС» НОВОВОДОЛАЗЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ, Інспекцією, на підставі погодження Міністерства екології та природних ресурсів України від 16.07.2019 № 1467/0/45-19ПЗ, з 10 вересня поточного року розпочато позаплановий захід (перевірку) господарської діяльності  КП «ВОДОЛАГА КОМУНСЕРВІС» НОВОВОДОЛАЗЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

Проте державних інспекторів не було допущено до проведення перевірки, про що складено відповідний акт від 10.09.2019. Керівник підприємства Шевченко В.В. від надання пояснень, з приводу недопущення на перевірку, відмовилась.

Заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства Інспекцією здійснюються у відповідності до покладених на неї завдань та Положення про Державну екологічну інспекцію в Автономній республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 11.08.2017 № 312 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 вересня 2017р. за № 1080/30948.

Через недопущення державних інспекторів до перевірки, Інспекція не мала можливості  виконати свої повноваження у повному обсязі.

 З метою вжиття подальших заходів реагування, в ситуації що склалася, Інспекцією готуються листи до Головного Управління Національної поліції в Харківській області та Прокуратури Харківської області з проханням вжити відповідних заходів реагування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці