ТОП-100 найбільших підприємств-забруднювачів

Мінекоенерго підготовлено рейтинг «ТОП-100 найбільших підприємств-забруднювачів» за 2018 рік, сформований на підставі даних офіційної статистики за результатами поданої суб’єктами господарювання звітності про обсяги скидів, викидів та утворення відходів.

За результатами проведеного аналізу сформовано новий умовний перелік сотні «Основних забруднювачів» за трьома категоріями.

Більше половини підприємств, що увійшли до рейтингу «ТОП-100»,  локалізовані на території двох областей: Дніпропетровська – 33 та Донецька – 22.

Вісім забруднювачів, які увійшли до «ТОП-100», розташовані у Запорізькій області, п’ять у Полтавській, чотири у Львівській та Луганській, три у Івано-Франківській та Сумській, по два підприємства у Черкаській, Харківській, Чернігівській, Миколаївській, Кіровоградській та у м. Києві. По 1 підприємству мають Вінницька, Київська, Одеська, Хмельницька, Тернопільська, Рівненська області.

Зокрема, із 33 підприємств – найбільших забруднювачів довкілля в Україні, які увійшли до рейтингу щодо скидів забруднених стічних вод, 10 знаходиться на Дніпропетровщині, 7 на Донеччині, по 3 – на Луганщині, Сумщині, Запоріжжі та по 1 підприємству на Львівщині, Миколаївщині, Чернігівщині, Одещині, Харківщині, Рівненщині, а також у м. Київ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці