МИСТЕЦТВО В МІСТІ ХАРКІВ НАБИРАЄ ПОПУЛЯРНОСТІ. ІНСПЕКЦІЯ ПІДТРИМУЄ ТАЛАНОВИТУ МОЛОДЬ!

Як зрозуміти таємницю мистецтва? Як побачити на полотні творця те глибоке почуття, що намагається донести автор? Серед нас є люди, які інакше бачать цей світ. Вони особливі, унікальні. Це люди мистецтва — хореографи, письменники, поети й, звичайно ж, художники.

З 17 вересня по 31 жовтня 2019 в Харкові триває Бієнале молодого мистецтва (https://www.facebook.com/Biennale2019/).



Харків став другим містом, якому випала честь приймати цю масштабну національну подію. Тема Бієнале цього року звучить як "Здається, я заходжу в наш сад". Митці з усієї України виставляють свої роботи. Бієнале має 16 локацій, на одній з них, в історичному корпусі готелю "Харків" є роботи, що стосуються екології. Керівник Інспекції Євген Оберемок підтримав молоду талановиту художницю Василину Буряник (Instagram @ vasylyna_buryanyk) з інсталяцією "Фрагменти організмів".






«Роботи Василини мають певну енергетику. Неможливо залишитися байдужим до творінь автора. Глибокий сенс криється в інсталяції даного напрямку. - говорить Євген Оберемок, захоплюючись роботами — Ми не повинні допустити вимирання наших українських тварин, фрагменти яких відтворила з тканини дівчина (це пелікан, бурий ведмідь, саламандра та інші). Інспекція, у свою чергу, ретельно контролює та буде контролювати у межах повноважень виконання природоохоронного законодавства в регіоні щодо  об’єктів тваринного світу».






Є речі, які треба побачити самому, щоб оцінити повноту та насиченість, емоційність та чуттєвість творіння. Тому Інспекція запрошує усіх охочих відвідати виставку Бієнале молодого мистецтва.


Довідка: Куратори: Дарина Скринник-Миська, Анастасія Євсєєва, Борис Філоненко. Вхід на всі локацій основної програми Бієнале вільний. Повний перелік локацій за посиланням http://biennale.org.ua/events/.


P.S. 17 вересня було відкриття виставки і у нас для Вас є безліч фотографій. Коли є фотографії, ними треба ділитися! Приєднуйтеся до мистецтва!







ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці