ЩО ПРИХОВУЮТЬ ТА ЧОМУ НЕ ДОПУСКАЮТЬ ДО ПЕРЕВІРОК ЛІСГОСПИ?!

Інспекцією на підставі погодження Міністерства екології та природних ресурсів України з 23 вересня поточного року розпочато позаплановий заход (перевірку) господарської діяльності Державного підприємства «Гутянське лісове господарство».

Проте державних інспекторів не було допущено до проведення перевірки, про що складено відповідний акт, аргументом лісгоспа була недостатність фактів і конкретики у зверненні громадян, а саме відсутність будь-яких даних щодо точних місць (лісництво, номер кварталу, номер виділу та інш.).
Заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства Інспекцією здійснюються у відповідності до покладених на неї завдань та Положення про Державну екологічну інспекцію.
Через недопущення державних інспекторів до перевірки, Інспекція не мала можливості виконати свої повноваження у повному обсязі.
З метою вжиття подальших заходів реагування, в ситуації що склалася, Інспекцією направлено листи до Головного Управління Національної поліції в Харківській області, Прокуратури Харківської області, Служби Безпеки України в Харківській області, Державного агентства лісових ресурсів України з проханням вжити відповідних заходів реагування та повідомлено Державну екологічну інспекцію України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці