ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ІНСПЕКЦІЇ ПРИЙНЯВ УЧАСТЬ У БРИФІНГУ З ПИТАНЬ ВИКОРИСТАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ ЛІСОСМУГАМИ

Харків - місто, в якому живе дуже багато екосвідомих громадян. Тому в нашому місті дуже часто проводяться конференції, брифінги, заходи, де обговорюються нагальні екологічні проблеми і методи їх вирішення.

Сьогодні, одне з актуальних питань Харківщини - це ліс. Його збереження, охорона, захист, відновлення та реконструкція. 25 вересня 2019 року в рамках виконання міжнародного проекту GCP/UKR/004/GFF під назвою «Інтегроване управління природними ресурсами в деградованих ландшафтах в лісостеповій і степовій зонах України» ( детальніше на сайті https://ekoinform.com.ua)

проводився захід з пошуку ефективних рішень для управління лісосмугами.




З вітальним словом виступив на брифінгу Юрій Єфімов – перший заступник начальника Інспекції.

Питання, які були обговорені стосувалися інвентаризації лісосмуг, урегулювання питань, пов'язаних з юридичними правами користування лісосмугами та удосконаленню їхньої охорони та захисту, інноваційні методи проектування і впровадження системи господарських заходів у лісосмугах.




«На території Харківської області площа полезахисних лісових смуг складає близько 80 тис. га.  На сьогодні вирубки цих лісових насаджень набули масовий характер. Хотілось би зазначити, що вирубування зелених насаджень без відповідного дозволу є порушенням чинного законодавства. – наголошує Юрій Єфімов - Всі полезахисні лісосмуги належать до державного лісового фонду та є власністю держави. Проте вони не закріплені ні за органами місцевого самоврядування чи виконавчої влади, а ні за суб'єктами господарювання. Завдяки таким заходам, як сьогодні, ми зможемо прискорити вирішення питання  щодо незаконних вирубок, а також знайти джерела фінансування запропонованих заходів».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці