ЩЕ ОДНЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ НЕ ДОПУСТИЛО ІНСПЕКЦІЮ ДО ПЕРЕВІРКИ

Державною екологічною інспекцією у Харківській області відповідно до річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної екологічної інспекції України на 2019 рік, затвердженого наказом від 30.11.2018 № 262, з 01 жовтня поточного року розпочато плановий захід (перевірку) господарської діяльності Державного підприємства «Зміївське лісове господарство».

Проте державних інспекторів не було допущено до проведення перевірки, про що складено відповідний акт.

Аргументом лісгоспу була відсутність Уніфікованих форм актів перевірки для здійснення заходу державного нагляду (контролю).

Посилання на відсутність уніфікованих форм актів перевірки суперечить нормам ст. 10 Закону України «Про основні засади здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», оскільки Уніфікована форма акта, що складається наразі Інспекцією затверджена наказом Міністерства екології та природних ресурсів України 09.08.2017 № 303, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.10.2017 за № 1289/31157 та обліковується в Єдиному державному реєстрі нормативно-правових актів як чинний. Також даний наказ розміщено на офіційному веб-сайті Держекоінспекції України.

Вкотре наголошуємо на тому, що Інспекція діє у межах наданих повноважень і такі дії по недопущенню можуть мати ознаки перешкоджання у здійсненні повноважень контролюючого органу та можуть свідчити про приховування господарської діяльності, що здійснюється із порушенням вимог діючого законодавства України.

З метою вжиття подальших заходів реагування, в ситуації що склалася, Інспекцією направлено листи до Головного Управління Національної поліції в Харківській області, Прокуратури Харківської області з проханням вжити відповідних заходів реагування та повідомлено Державну екологічну інспекцію України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці