Інспекція відвідала IV Всеукраїнський ECOFORUM-2019

Державна екологічна Інспекція у Харківській області відвідала, як і обіцяла, екофорум. Програма форуму була такою:
Спочатку була «теоретична частина», на якій обговорювалися у вигляді доповідей такі моменти:
• Природоохоронне законодавство: час змін та реформ. Чого чекати найближчим часом.
• Головні виклики для бізнесу в турбулентних умовах: акценти для еколога на підприємстві. Як убезпечити себе та підприємство від помилок.
• Законодавство у сфері охорони атмосферного повітря: прогалини та завдання для України.
• Нова політика в управління водними ресурсами: що заважає водній галузі України досягти стандартів ЄС.
• Екологізація громади: можливості та виклики.
• Як організувати роботу у сфері екологічної безпеки на підприємстві з корпоративним стилем управління: альбом готових рішень та типові помилки.


Доповідачі спробували розкрити в повній мірі всі важливі аспекти кожної з тем і дати відповіді на хвилюючи моменти екологів підприємств.
Друга частина була представлена у вигляді практикуму для фахівців. Більш дискутовна форма була властива цій частині форуму.
Жвава дискусія щодо питань поводження з відходами та обов’язків суб’єктів господарювання у цій сфері не залишилась поза увагою державних інспекторів, а саме, під час обговорення даної теми було зауважено, що виключно Законом України «Про відходи» встановлюються засади діяльності, пов'язаної із запобіганням або зменшенням обсягів утворення відходів, а також з відверненням негативного впливу відходів на навколишнє природне середовище, а суб’єкти господарювання зобов’язані при провадженні діяльності неухильно додержуватись вимог ст. 17 вказаного Закону.


IV Всеукраїнський ECOFORUM-2019 насичений, інформативний, корисний і, не маючий аналогів в Україні, захід. Нам було цікаво бути у вас #ECOBUSINESS #PAEU #ЕКОтрансформація!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці