Недопущення держінспекторів до проведення перевірки на ДП "Вовчанське лісове господарство"

Інспекцією з метою перевірки стану виконання припису з 22 жовтня поточного року було розпочато позаплановий захід (перевірку) господарської діяльності Державного підприємства «Вовчанське лісове господарство».
       
Проте державних інспекторів не було допущено до проведення перевірки,  що суперечить нормам ст. 10 Закону України "Про основні засади здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", про що складено відповідний акт.

Заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства Інспекцією здійснюються у відповідності до покладених на неї завдань та Положення.
Через недопущення державних інспекторів до перевірки, Інспекція не мала можливості виконати свої повноваження у повному обсязі.
         З метою вжиття подальших заходів реагування, в ситуації що склалася, Інспекцією направлено листи до Головного Управління Національної поліції в Харківській області, Прокуратури Харківської області, Державного агентства лісових ресурсів України з проханням вжити відповідних заходів реагування.

Нагадаємо, що в Україні запустили онлайн-карту рубок лісу. Поки вона працює лише в трьох областях. Наразі проект охоплює три області: Чернігівську, Полтавську та Рівненську. На мапі онлайн представлено легальні лісозаготівельні роботи. Маючи інформацію про них українці зможуть легше виявляти нелегальні рубки лісу.

«Місяць, як ми почали завантажувати карти. Наразі вирішуємо низку технічних питань. До кінця року плануємо поширити проект на всю Україну для лісогосподарських підприємств, що входять до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів», — повідомив генеральний директор Лісогосподарського інноваційно-аналітичного центру Держлісагентства Віктор Мельниченко. (повідомлення на сайті Державного Агентства лісових ресурсів України).

В уряді повідомляють, що користуючись картою рубок, українці зможуть перевіряти легальність лісозаготівельних робіт, свідками яких вони стали. У разі виявлення нелегальних робіт там радять звертатися до поліції або Держлісагентства. Мапа доступна за https://lk.ukrforest.com/map/general.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці