ДП «Балаклійське лісове господарство»

Як повідомлялось раніше Державною екологічною інспекцією у Харківській області в жовтні поточного року було проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на території ДП «Балаклійське лісове господарство» за результатами якої було виявлено рубку дерев за відсутності спеціальних дозволів (лісорубних квитків), а також здійснення лісових користувань не у відповідності, з метою або вимогами, передбаченими лісорубними квитками.

В результаті виявлених порушень Інспекцією розраховано шкоду, нанесену державі, та пред’явлено претензії лісогосподарському підприємству з пропозицією добровільно відшкодувати збитки на суму понад 5 млн. грн.

За інформацією прокурора Харківської області 5 грудня 2019 року по результатам даної перевірки правоохоронцями проведено обшуки за місцем знаходження ДП «Балаклійське лісове господарство» та мешкання службових осіб державного підприємства.

Прокуратурою області повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб), а саме: директору державного підприємства, трьом лісничим, двом старшим майстрам лісу, трьом майстрам лісу.

Крім того, одному з майстрів лісу повідомлено про підозру  за ч. 4 ст. 191 КК України, іншому за ч. 3 ст. 191 КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

Наразі досудове розслідування триває.

Інспекція продовжує нагадувати всім лісокористувачам Харківської області про безумовне дотримуватися чинного законодавства під час ведення лісогосподарської діяльності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці