Незаконна вирубка лісових насаджень НПП «Гомільшанські ліси»

Державною екологічною інспекцією у Харківській області, на виконання листа Зміївського ВП ГУНП в Харківській області, в рамках кримінального провадження за ст.. 246 ККУ було здійснено обстеження території НПП «Гомільшанські ліси» за результатом якого встановлено факт незаконної вирубки лісових насаджень

Інспекцією за незаконне знесення близько 900 дерев розраховано шкоду на суму  близько 900 тис. грн..

Відповідні матеріали скеровані Інспекцією до Зміївського ВП ГУНП в Харківській області для подальшого реагування.

Національний природний парк «Гомільшанські ліси» (далі – Парк) створений Указом Президента України від 6 вересня 2004 р. № 1047 «Про створення національного природного парку «Гомільшанські ліси».

Парк розташований на південь від м. Харків. Північна межа Парку знаходиться на відстані 45 км від міста та 5 км від районного центру м. Зміїв.

Це унікальний лісовий масив, у якому представлені різновікова нагірна діброва на підвищеному правому березі річки Сіверський Донець з ярами та балками, заплавні діброва та луки, бори та субори на надзаплавній терасі лівого берега річки. Ліси є одним із кращих старих дібровних масивів Лівобережжя України.

На території Парку забороняється будь-яка господарська та інша діяльність, що суперечить цільовому призначенню цієї території або порушує природний розвиток процесів та явищ і створює загрозу шкідливого впливу на її природні комплекси та об’єкти.

 Інспекцією і надалі будуть вживатись всі заходи які належать до її компетенції з метою запобігання і виявлення правопорушень та сприяти покращенню та збереженню навколишнього середовища.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці