28 березня 2020 року Україна приєднається до міжнародної екологічної акції Година Землі (Earth Hour).

Зважаючи на світову проблему пов’язану з COVID-19 участь у даній акції можна прийняти не виходячи з домівки.

Година Землі - це міжнародна щорічна акція, яка завжди проводитися в останню суботу березня, закликаючи людей вимкнути світло та електричні пристрої на одну годину, якщо вони є не надто потрібними в цей момент.

Акція Година Землі запроваджена для того, щоб привернути увагу людей до екологічних проблем Планети. Розпочинається акція о 20:30 годині і триватиме одну годину до 21:30.

Саме в цей період багатьох людей закликають зекономити світло хоча б на 60 хвилин. 

Так, її організатори закликають вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої в символ прихильності до збереження планети.

Акція, організована Всесвітнім фондом дикої природи (World Wide Fund for Nature, WWF), спрямована на те, щоб привернути увагу до екологічних проблем планети.

Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році. Тоді 2,2 мільйона домівок та підприємств відключили світло протягом однієї години, щоб продемонструвати свою позицію щодо зміни клімату.

Через рік, Година Землі став глобальним рухом з більш ніж 100 мільйонами учасників в 35 країнах світу.

Потім, в березні 2009 року акція Година Землі стала наймасовішою в історії людства - за оцінками WWF, до неї приєдналося понад мільярд жителів планети.

У 2011 року акція об'єднала вже близько 2 млрд. учасників в 135 країнах світу.

Приєднуємось!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці