Засмічення ґрунтів - мільйонні збитки!!!!

По результатам планового заходу в листопаді 2019 року Інспекцією було здійснено перевірку КП «Харківські теплові мережі», а саме Холодногірської та Слобідської філій, про що було складено відповідний акт та надано обов’язковий до виконання припис.

В результаті перевірки було виявлено ряд порушень таких як забруднення земель хімічними речовинами, забруднення вод, порушення правил ведення первинного обліку кількості вод, що забираються з водних об'єктів і скидаються до них, та визначення якості вод, що скидаються, викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, перевищення нормативів гранично допустимих викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами, порушення правил експлуатації газоочисних споруд, порушення вимог щодо поводження з відходами, порушення правил ведення первинного обліку відходів, порушення порядку подання статистичної звітності щодо поводження з відходами, змішування відходів для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія за що до адміністративної відповідальності притягнуто 15 посадових осіб за ст. ст. 52, 59 ч.1, 60, 78. ч.1, 79 ч.ч. 1, 2, 82, 82-1, 82-4 КУпАП на загальну суму 7 тис. 276 грн. 

Крім того внесено подання до Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА на анулювання 22 дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та до Міністерства енергетики та захисту довкілля України на анулювання 3 дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Підприємству загалом пред’явлено 6 претензій по розрахованим збиткам, які запропоновано в добровільному порядку до сплати, а саме:

-       за  самовільне використання водних ресурсів без дозволу на спеціальне водокористування на суму 66 тис. 272 грн.;

-       за забруднення земельної ділянки вапном на суму 420 тис. 801 грн.;

-        за засмічення земель відходами металобрухту, будівельними відходами, пластиком, парамітом, рослинними відходами загальною площею 884 м2 пред’явлено 3 претензії на загальну суму 13 млн. 792 тис. 748 грн.;

-       за скид зворотних вод до водного об'єкту з перевищенням нормативів гранично допустимого скидання та пред'явлено претензію у розмірі 28 грн.

Інспекція закликає дотримуватися чинного природоохоронного законодавства під час здійснення діяльності.

Збережемо природу разом!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці