ЛІСОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВЩИНИ ЗАПОДІЯЛО ЗБИТКІВ ПОНАД 9 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Інспекція з 30.07. по 12.08.2019 проводила позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства при здійсненні господарської діяльності, пов’язаної з веденням лісового господарства ДП «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство», а також щодо охорони, захисту, раціонального використання та відтворення лісових ресурсів, ввірених під охорону та збереження.

В ході перевірки лісових масивів державними інспекторами було встановлено самовільні вирубки дерев породи дуб у кількості 544 шт., що є порушенням вимог Лісового кодексу України, Санітарних правил в лісах України, Порядку спеціального використання лісових ресурсів.

За результатами виявлених порушень, Інспекцією розраховано шкоду, заподіяну державі, внаслідок незаконного знесення зелених насаджень загальна сума якої склала 9 млн. 219 тис. 509 грн., та пред’явила підприємству претензії з пропозицією добровільно відшкодувати збитки.

У зв’язку із відмовою від добровільної сплати вказаних збитків, Інспекція у 2020 році звернулася до Господарського суду Харківської області з позовною заявою про стягнення шкоди заподіяної державі з ДП «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство».

Рішенням суду позовні вимоги Інспекції задоволено у повному обсязі.

Інспекцією і надалі будуть вживатися всі вичерпні заходи по виявленню порушень та притягнення до відповідальності порушників природоохоронного законодавства, у тому числі стягнення з них шкоди, завданої довкіллю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці