Пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значного збитку навколишньому середовищу...

У зв’язку з настанням сухої вітряної погоди підвищується пожежна небезпека в природних екосистемах. З метою недопущення пожеж, збереження об’єктів рослинного та тваринного світу Інспекція закликає громадян дотримуватися вимог природоохоронного законодавства у пожежонебезпечний період.

Пам’ятайте, що спалювання сухої трави в першу чергу завдає значного збитку навколишньому середовищу та державі.

Полум'я знищує як природні екосистеми, так і спричиняє загрозу життю для жителів цих екосистем, птахів, комах, тощо. Крім того виникає загроза спричинення пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж та лісові насадження.

Пожежі становлять серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян.

Нагадуємо, що треба сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки.

Якщо Ви помітили займання сухої трави, чагарників, очерету, лісових насаджень, або на сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером «101».

У випадку встановлення порушень пожежної безпеки та природоохоронного законодавства за наявності осіб, які вчинили або допустили правопорушення, треба негайно інформувати Інспекцію, для своєчасного інспекційного реагування та притягнення порушників до відповідальності.

При неможливості встановлення осіб, якими вчиняються незаконні дії, просимо звертатися до місцевих відділів поліції ГУНП в Харківській області для фіксації обставин та встановлення причетних до спалювання.

Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Кожен акт підпалу – це злочин проти природи!...

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці