Припинена несанкціонована діяльність підприємства – порушника природоохоронного законодавства України

На виконання рішення Харківського окружного адміністративного суду до ВКФ «УКРАЇНА» ТОВ державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Харківської області здійснено повне зупинення використання артезіанської свердловини шляхом опломбування (опечатування).

Нагадаємо, що у 2019 році в ході планової перевірки ВКФ «УКРАЇНА» ТОВ зафіксовано здійснення використання артезіанської свердловини всупереч вимогам чинного законодавства України, а саме ч. 1 ст. 19 Кодексу України про надра. Даному суб’єкту господарювання за результатами перевірки були надані приписи з вимогою припинити незаконну діяльність, зокрема, повне зупинення використання артезіанської свердловини до отримання дозвільної документації на користування надрами (підземними водами). Порушення природоохоронного законодавства не були усунуті у визначений приписом термін та Інспекцією було прийнято рішення пред’явити позов до даного суб’єкта господарювання з вимогою припинення несанкціонованої діяльності.

Станом на сьогодні, підприємством не були усунуті порушення та суд прийняв рішення задовольнити позов Інспекції та застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ВКФ «УКРАЇНА» ТОВ у вигляді повного зупинення використання артезіанської свердловини до отримання зазначеним підприємством дозволу на користування надрами (підземними водами) шляхом опломбування (опечатування).



Наразі Інспекцією здійснено опломбування (опечатування) артезіанської свердловини та проводяться підготовчі заходи щодо розрахунків збитків для подальшого пред’явлення претензій  ВКФ «УКРАЇНА» ТОВ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці