Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» відзначили і на Харківщині

Сьогодні 18 вересня 2021 року відзначається  Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day», до цієї міжнародної акції, з дотриманням карантинних норм та обмежень, долучились  24 регіони України та 180 країн світу.

Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити проблеми з відходами в їх найближчому оточенні та почати вживати заходи щодо їх усунення. Ця поінформованість органічно переросте в пошук рішень та дій для вирішення проблеми.

У рамках акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери!». Це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов'язаних з відходами в нашій країні, а також закликати людей до дій.

Питання екологічної безпеки та виховання серед населення культури дбайливого ставлення до довкілля є складовим елементом розбудови України як країни європейських цінностей.

В даній акції візьмуть участь комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до події на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, активісти, волонтери та пересічні громадяни.

Так і Державна екологічна інспекція у Харківській області не залишилась осторонь та прийняла безпосередню участь в даному заході. Співробітники екоінспекції прибирали засмічені та захаращені ділянки на території Харківського меморіального комплексу Слави.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці