ЗАВДЯКИ ДЕРЖЕКОІНСПЕКЦІЇ РАКИ ПОВЕРНУЛИСЬ У ПРИРОДНЕ СЕРЕДОВИЩЕ

Співробітниками Державної екологічної інспекції у Харківській області 30 вересня 2021 року, під час здійснення заходу державного екологічного нагляду (контролю) з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства на території Мартівського заливу Печенізького водосховища, було виявлено громадянина, який у водолазному костюмі здійснював незаконний вилов безхребетних водних живих ресурсів. Для ідентифікації особи порушника на місце події було викликано співробітників Національної поліції.


Встановлено, що громадянин Т. здійснював лов раків у заборонений період, у темну пору доби із застосуванням підсвічування. Своїми діями вказана особа вчинила грубе порушення правил рибальства, що призвело до незаконного добування раків у кількості 265 особин. На місці події складено протокол про адміністративне правопорушення.


Після вилучення незаконно добутих водних живих ресурсів, 265 особин рака були повернуті у природне середовище існування, про що складено відповідний акт.


Наразі, розраховуються розмір збитку заподіяного державі, відповідно до Постанови КМУ від 21.11.2011 № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

Державна екологічна інспекція у Харківській області нагадує, що є чітко встановлені правила вилову раків, які діють після завершення періоду нерестової заборони. А саме заборона вилову раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Одній особі на водоймах загального користування дозволяється ловити до 30 раків, а на водоймах, закріплених за громадськими об'єднаннями, а також тих, де впроваджене платне рибальство - до 50 раків.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці