У ПРИСУТНОСТІ ІНСПЕКЦІЇ ВІДБУВАЄТЬСЯ ЗАРИБЛЕННЯ ХАРКІВЩІНИ


Для збереження сталих запасів водних біоресурсів користувачами планується та проводиться вселення у водойми області малька риб в осінній та весняний періоди.


Вселення водних біоресурсів - комплекс заходів (вилов, транспортування, облік, випуск), необхідних для забезпечення робіт з відтворення запасів водних біоресурсів.


Осінь – традиційна пора зариблення водойм, адже осінній мальок набирає потрібної ваги і найкраще пристосовується до природніх умов.


Вселення водних біоресурсів проводиться відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, затвердженого наказом Міністра аграрної політики та продовольства України від 07.07.2012 року № 414, зареєстрованого в Мін’юсті України 27 липня 2012 р. за 1270/21582.


Державна екологічна інспекція у Харківській області входить до складу комісії для проведення вселення водних біоресурсів.


Так, 13 жовтня за участі державних інспекторів відбулось вселення водних біоресурсів на Трав’янському водосховищі Харківського району Харківської області. Цього дня до акваторії вказаного водосховища було вселено понад 100 тисяч екземплярів дворічного товстолобу.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці