ПІДПРИЄМСТВУ ДОВЕДЕТЬСЯ ЗАПЛАТИТИ ЗА НЕЗАКОННЕ КОРИСТУВАННЯ ПІДЗЕМНИМИ ВОДАМИ

Державною екологічною інспекцією у Харківській області (далі - Інспекція) в термін з 26.07.2021 по 06.08.2021 року проведено плановий захід (перевірку) дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВАРИСТВОМ З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «САЛТІВСЬКИЙ ХЛІБЗАВОД».

Під час перевірки встановлено, що ТОВАРИСТВО З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «САЛТІВСЬКИЙ ХЛІБЗАВОД» в період з 26.07.2018 року по 25.02.2021 року здійснювало самовільне користування надрами, а саме підземними водами, зі свердловини за адресою: місто Харків, Салтівське шосе, 129. Такі дії суб’єкта господарювання є порушенням статей 16, 19, 21 Кодексу України «Про надра».

Відділом державного екологічного нагляду (контрою) надр Інспекції розраховано 3 збитки заподіяні державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства на загальну суму 283 тисячі 865 гривень та пред’явлено 3 претензії з пропозицією відшкодувати збитки у добровільному порядку.

Наразі, готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів для розгляду питання, щодо відкриття кримінального провадження згідно кримінально процесуального кодексу України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці