НА ХАРКІВЩІНІ ТРИВАЄ ПРИРОДООХОРОННА ОПЕРАЦІЯ «НОВОРІЧНА ЯЛИНКА»

У межах виконання Плану заходів з охорони хвойних насаджень Харківської області від незаконних порубів у різдвяно-новорічний період 2022 року, Державна екологічна інспекція у Харківській області спільно з Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Державним підприємством «Вовчанське лісове господарство» здійснили виїзд до Вовчанського району.




Під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) робочою групою на території Старосалтівського лісництва Державного підприємства «Вовчанське лісове господарство» виявлено порушника природоохоронного законодавства.

Встановлено, що громадянин П. здійснив незаконну порубку дерев породи сосна звичайна. Своїми діями громадянин П. порушив частину 1 статті 65 КУпАП.



На місці події співробітниками Інспекції, в присутності свідків, складено протокол про адміністративне правопорушення та вилучено незаконно добуті дерева. 


Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф у розмірі      510, 00 грн. Наразі розраховується розмір збитку заподіяного державі.



Нажаль, велика кількість хвойних дерев знищується українцями самовільно. Тому, Інспекція продовжує здійснювати охорону хвойних насаджень та проводити роз’яснювальну роботу серед населення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці