ЛОВ РИБИ НА ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ - ЗАБОРОНЕНИЙ!

З початку листопада на території Харківської області триває заборона на лов риби у зимувальних ямах, яка триватиме до закінчення зимового періоду. Кінцем зимового періоду вважається скресання криги на водоймах.

Зимувальна яма – це природне заглиблення у водоймі, де скупчується риба в холодний період. У річках вони знаходяться у найбільш глибоких місцях із уповільненою течією. В інших водоймах, як правило, розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.

З настанням холодів у риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, сповільнюються процеси росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.

Державна екологічна інспекція у Харківській області проводить заходи державного екологічного нагляду (контролю) з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства на території області. На сьогодні, за лов водних живих ресурсів на зимувальних ямах до адміністративної відповідальності притягнуто 60 осіб.

Нагадуємо, що за порушення правил рибальства, у тому числі добування риби на зимувальних ямах передбачена адмінвідповідальність за ч. 3 ст. 85 КУпАП , попередження або накладення штрафу на громадян від 34 грн. до 170 грн., на посадових осіб − від 170 грн. до 510 грн. Крім штрафу, за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину.

Дізнатись розташування місць заборони можливо за посиланням:

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?ll=49.89453932343761%2C37.16938894118659&z=12&mid=1kLw-yBWDw0SXAfp5qKLQHRlmIVU


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці