ІНСПЕКЦІЯ ВІДІБРАЛА ПРОБИ ВОДИ НА МІСЦІ ВИЯВЛЕННЯ ЗАГИБЛИХ ПТАХІВ

У зв’язку з появою у засобах масової інформації численних повідомлень щодо загибелі качок у Харківському районі на річці Уди  біля сміттєвого уловлювача, 19 січня Інспекцією було здійснено виїзд на місце події.


Державними інспекторами спільно зі співробітниками УКРНДІЕП та КП «Харківводоканал» відібрано проби, з метою встановлення якості поверхневих вод та можливих причин загибелі птахів.


Для встановлення впливу КП «Харківводоканал», а саме міських очисних споруд водовідведення №1 (Диканівські очисні споруди) на вміст забруднюючих речовин у поверхневих водах були відібрані проби вище та нижче скиду стічних вод. За результатами вимірювань перевищень нормативів гранично допустимих скидів (ГДС) та гранично допустимих концентрацій (ГДК) забруднюючих речовин для водойм господарсько-побутового призначення не виявлено.


Були відібрані проби поверхневих вод річки Уди, безпосередньо на місці де і були знайдені загиблі птахи в районі сміттєвого уловлювача. Згідно результатів вимірювань вмісту забруднюючих речовин у вищевказаних пробах вміст азоту амонійного складає 1,50 мг/дм³ (при нормі 2,0 мг/дм³), нітритів складає 1,09 мг/дм³ (при нормі 3,3 мг/дм³) та фосфатів 3,25 мг/дм³  (при нормі 3,5 мг/дм³). Перевищень не виявлено.


За даними вимірювань лабораторії УКРНДІЕП перевищення вмісту забруднюючих речовин також не виявлено.


Під час відбору проб були присутні представники ЗМІ, які фільмували процес. З відеоматеріалом можливо ознайомитись за посиланням: https://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/kak-ochishhaetsja-i-proverjaetsja-stochnaja-voda-harkova-video/

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці