НА ХАРКІВЩИНІ РОЗПОЧАВСЯ НЕРЕСТ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ


Нерест - це головний та найважливіший період у риби. Від того, наскільки успішно та вдало від пройде - залежить майбутні запаси водних біоресурсів.

Відповідно до Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», «Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об'єктах України», «Правил любительського і спортивного рибальства» щорічно встановлюється весняно-літня заборона на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах України та Харківської області зокрема. Винятком є любительська риболовля однією поплавковою вудкою з одним гачком на рибалку або спінінгом у світлий час доби з берега в місцях, визначених іхтіологічними відділами.

Нерестова заборона - це необхідна міра сучасності для охорони та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах.

Інспекція закликає громадян бути відповідальними і дотримуватися Правил рибальства, навіть у складний для країни час! Адже, війна несе не тільки загрози для населення, алей величезні екологічні загрози.

Наше спільне завдання - зберегти нашу неймовірну природу та її різноманіття для себе та майбутніх поколінь!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці