Збитки довкіллю від знищення одного з сільськогосподарських підприємств на Харківщині становлять понад 30,9 млн гривень

Державні інспектори ДЕІ у Харківській області, продовжують проводити обстеження території, що зазнали пошкоджень внаслідок агресії російських військ.

Так, під час артобстрілу та 2-х авіа нальотів, здійснених окупантом, пошкоджень зазнало одне з сільськогосподарських підприємств Харківщини, що спеціалізувалось на вирощуванні зернових, бобових культур і насіння олійних культур. На території підприємства зафіксовано зруйновані та пошкоджені будівлі, складські приміщення, критий тік, очищувальну лінію, маслоцех та інше.

У результаті військових дій спричинено засмічення території будівельними відходами та уламками бойових частин ракет і снарядів, загальною площею 16 000 м2 (об’єм понад 100 м3).

Шкоду, заподіяну державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, розраховано відповідно до «Методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану», затвердженої наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України наказом від 4 квітня 2022 року № 167.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці