Збитки від знищення Національного наукового центру у Харкові становлять 14,8 млрд гривень

Наразі на території Харківської області продовжуються запеклі бої. Багато об'єктів інфаструктури, багатоповерхівок та закладів освіти знищено окупантами. Фахівці ДЕІ продовжують фіксувати екозлочини та здійснювати розрахунки збитків з метою притягнення ворога до відповідальності.

Так, на жаль, 20 березня 2022 у список пошкоджених об'єктів, у результаті чого завдано шкоду довкіллю, потрапив Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут».

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Харківської області, було проведено обстеження даної території та встановлено, що під час обстрілу військовослужбовцями рф було пошкоджено будівлі інституту, чим спричинено засмічення відходами пластику, деревини, чорного і кольорового металів, скла та тканини земельної ділянки площею 256 872 м2 (об’ємом 12 843,6 м3). Крім того, пошкоджено майже сотню дерев і зелених насаджень.

Загальна сума завданої державі шкоди складає 14 млрд. 888 млн. 363 тис. 745 грн.

Обстеження здійснювалось спільно із фахівцями Спеціалізованої екологічної прокуратури Харківської області та СВ УСБУ в Харківській області в рамках кримінального провадження.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці