Нарада з правоохронними органами

29 листопада 2022 року у м. Києві відбулась спільна робоча нарада  керівництва Генеральної прокуратури України, Державного бюро розслідувань, Міністерства захисту довкілля та природи України, Національної поліції України, Державної екологічної інспекції України, Державного агентства лісових ресурсів України та Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру.

По результатам цієї наради видано Постанову спільної наради керівників правоохоронних органів та інших державних органів (далі-Постанова) від 29.11.2022 р.

На виконання вимог даної Постанови, зокрема пункту 1.5, Державною екологічною інспекцією у Харківській області, спільно з представниками Спеціалізованої екологічної прокуратури Харківської обласної прокуратури, було проведено навчально-практичні заходи (нараду) з питань особливостей процесуального керівництва, а також виявлення, фіксування та досудового розслідування кримінальних правопорушень у кримінальних провадженнях за фактами незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу, розрахунку збитків, у тому числі з врахуванням новітніх методик, із залучення спеціалістів державних органів та експертів у цій сфері.

З цього ж питання  начальником Державної екологічної інспекції у Харківській області – А. Сидоренко було прийнято участь в нараді, яка відбулась  8 лютого 2023 року, у Північно-Східному міжрегіональному управлінні лісового та мисливського господарства.

В ході проведення цих нарад учасники відмічали, що в умовах збройної агресії рф проти України, збереження лісових насаджень області є одним з пріоритетних завдань, обговорювали проблемні питання у сфері збереження лісових ресурсів області, опрацьовували шляхи взаємодії між силовими відомствами регіону, державними та контролюючими органами з питань протидії кримінальним правопорушенням в сфері лісокористування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці