На Харківщині відбулось виїздне засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування

09-10 березня 2023 року в м. Харкові відбулось виїздне засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування. Окрім членів комітету до Харкова прибув і очільник Державної екологічної інспекції України – Ігор Олегович Зубович разом з представниками Центрального апарату Державної екологічної інспекції України.

Відповідно до порядку денного 09 березня члени Комітету, разом з І. Зубовичем та керівником Державної екологічної інспекції у Харківській області – А. Сидоренком відвідали наступні локації м. Харкова та Харківської області:

1.       Оскільське водосховище с. Гороховатка, Ізюмського району Харківської області;

2.       м. Борова, Ізюмського району Харківської області, акваторія Оскільського водосховища (РЛП ЧЕРВОНООСКІЛЬСЬКИЙ);

3.       ГО «Фельдман ЕКО-ПАРК»;

4.       Житловий Масив «Салтівський»         

Це ті основні та найбільш постраждалі місця де можна побачити надзвичайно руйнівні наслідки «руського миру» для довкілля і не тільки на території Харківської області. Та нажаль це далеко не всі об’єкти які зруйновані та постраждалі від дій збройних сил російської федерації на території як м. Харкова так і області.

10 березня була проведена підсумкова нарада на тему: «Проблеми довкілля та шкода, нанесена повномасштабним вторгненням російських військ в Україну» на якій виступили Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Бондаренко Олег Володимирович, Перший заступник Міністра Руслан Гречаник, Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Криворучкіна Олена Володимирівна, начальник Харківської обласної військової адміністрації Синєгубов Олег Васильович, Харківський міський голова Терехов Ігор Олександрович, секретар Комітету з питань екологічної політики та природокористування Фельдман Олександр Борисович та члени Комітету з питань екологічної політики та природокористування Прощук Едуард Петрович та Якименко Павло Віталійович.

На нараді також були присутні й інші представники центральних органів виконавчої влади, представники місцевих органів влади Харківської області обговорили екологічні проблеми деокупованих територій та наслідки воєнних дій на довкілля.

Упродовж дводенного робочого виїзду учасники виїзного засідання, відвідуючи вищевказані локації, змогли безпосередньо побачити та особисто пересвідчитися в масштабах руйнацій території як міста так і області.

З початку повномасштабного вторгнення і до сьогодні Харківська область постійно перебуває під ворожими обстрілами російської армії. Державна екологічна інспекція на даний час є єдиним органом, який нараховує збитки, нанесені державі внаслідок російської агресії, тож начальник Державної екологічної інспекції у Харківській області Сидоренко Андрій Юрійович під час доповіді зазначив, що через дії окупантів довкіллю Харківщини вже завдано шкоди на майже 346 млрд гривень. Матеріальна шкода знищення природно-заповідного фонду, забруднення водних ресурсів та загибелі тварин – майже 4 млрд гривень.

Наприкінці цього робочого візиту Ігор Зубович разом з представниками Центрального апарату Державної екологічної інспекції України завітали також і до Державної екологічної інспекції у Харківській області де провели нараду зі співробітниками Інспекції.

 

Працюємо на перемогу! 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці