1 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПТАХІВ

Міжнародний день птахів – це святкування, що проводиться щороку  1 квітня. Це день, коли люди з усього світу збираються, щоб святкувати різноманітність птахів і вшановувати їх значення для нашої планети.

Список птахів, що зникають, поповнюється з сумною постійністю. На Землі вже зникло понад 160 їх видів і підвидів. До «Червоної книги України» занесено 87 видів пернатих, що вимирають. Невтішна статистика поповнюється новими представниками щороку.

Мета Міжнародного дня птахів – підвищити увагу до охорони птахів та їх середовища мешкання. Це свято проводиться з метою привернення уваги до питань збереження дикої природи, включаючи птахів, та нагадування про необхідність дій для їх захисту.

За традицією, в цей час в очікуванні прильоту пернатих із зимівлі, розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки».

В Міжнародний день птахів Державна екологічна інспекція у Харківській області закликає приєднатися до заходів, які спрямовані на охорону та збереження птахів та їх середовища мешкання.

Свідоме ставлення до природи – шлях збереження планети!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці