Результати роботи в І кварталі 2023 року.

Державна екологічна інспекція у Харківській області продовжує виконувати свої службові обов’язки в умовах воєнного стану, звертаючи увагу на нові екологічні ризики.

В частині здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів від початку 2023 року державними інспекторами складено 44 протоколи про адміністративні правопорушення у сфері природоохоронного законодавства та притягнуто до відповідальності 44 особи у вигляді накладення штрафів на загальну  суму 8 тис. 415 грн.

З метою відшкодування збитків нанесених природі, розраховано та пред’явлено 34 претензії на загальну суму 1 млн 513,2 тис грн.

За звітний період стягнуто  20 претензій і позовів на загальну суму 1 млн. 231,8 тис. грн.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Харківської області далі ведуть роботу по фіксації фактів злочинних наслідків російської агресії на території Харківщини з метою встановлення шкоди, заподіяної довкіллю військовими діями, що призвели да руйнацій цивільної інфраструктури. Так, за І квартал 2023 року розраховані 438 збитків, завданих довкіллю  на суму 188 млрд. 934 млн. 630 тис. гривень.

Матеріали по зазначеним розрахункам, в рамках ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, направлені до органів прокуратури, з метою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Отже, Державна екологічна інспекція у Харківській області зосереджує свої зусилля на моніторингу та контролі за подіями, які можуть найбільше впливати на екологічну ситуацію в умовах воєнного стану.

 Разом до ПЕРЕМОГИ!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці