15 КВІТНЯ - ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ

🍃День довкілля - національне екологічне свято, яке відзначається щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року. Головна мета свята – підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища.

🌿Це важливе свято, яке покликане нагадати людям про необхідність збереження природних ресурсів та охорону навколишнього середовища. День довкілля сприяє залученню уваги громадськості до екологічних проблем, пропаганді екологічної культури, поширенню знань про екологію та розвитку екологічної свідомості в суспільстві.

На жаль, війна на території України, російська агресія руйнує не тільки усталений спосіб життя українців, а й негативно впливає на довкілля. Військові дії призводять до забруднення навколишнього середовища, знищення природних екосистем та втрати біорізноманіття.

🦜☘️💦 Війна впливає на зменшення площі лісів, знищення природних місць масового перебування тварин, що призводить до скорочення їх чисельності.

Наразі, в ці важкі для нашої країни часи, Державна екологічна інспекція у Харківській області закликає використовувати всі ресурси для збереження природних екосистем, популяризації екологічної свідомості та виховання в дусі бережливого співіснування з природою, яка є джерелом життя.

🌳Державна екологічна інспекція закликає громадян долучитись до щорічного Дня довкілля!

Участь громадськості в заходах, пов'язаних з Днем довкілля, допомагає поширювати інформацію про екологічні проблеми та збереження природи. Громадяни можуть долучитись до ініціатив, спрямованих на збереження довкілля, до прибирання та збереження чистоти, до озеленення територій, та збирання сміття, як в громадських місцях так і прибудинкових територій, тощо.♻️

🌏 Важливо пам’ятати, що кожен з нас може зробити свій вклад у створення майбутнього для нас та наших нащадків, але це потребує свідомих дій і відповідальності кожного з нас.

Від наших вчинків сьогодні залежить в якому світі ми будемо жити завтра.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці