ДЕНЬ ЗОСНУВАННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ФОНДУ ПРИРОДИ

29 квітня відзначається День зоснування Всесвітнього фонду дикої природи (WWF). Це день, коли була підписана декларація, згодом відома як Моржський маніфест

Всесвітній фонд дикої природи був створений 29 квітня 1961 року, а вже 11 вересня того ж року в швейцарському місті Морж було відкрито перший офіс WWF.

WWF є однією з найбільших незалежних організацій з охорони природи в світі, метою якої є збереження біорізноманіття та забезпечення сталого використання природних ресурсів. WWF працює в більш ніж 100 країнах світу і співпрацює з урядами, громадськістю та підприємствами, щоб досягти своїх цілей.

Всесвітній фонд дикої природи об'єднує передову природоохоронну науку з практичними діями з охорони природи та забезпечення сталого розвитку. WWF працює з урядами, громадськістю та підприємствами, щоб забезпечити збереження біорізноманіття та створити життєздатні екосистеми.

Основні напрямки діяльності WWF включають:

- Збереження дикої природи та її видів

- Зменшення негативного впливу людини на природу

- Стимулювання сталого використання природних ресурсів

- Підтримка місцевих громад у розвитку сталого способу життя

- Залучення громадськості до охорони природи

Одним із проектів WWF в Україні – є підтримка природоохоронних територій з метою покращення ефективності управління та збереження їх екологічних цінностей.

WWF використовує передові методи наукового дослідження та моніторингу, щоб забезпечити ефективність своїх заходів з охорони природи. Організація також співпрацює з іншими організаціями та установами, щоб забезпечити максимальний позитивний вплив на стан природних екосистем та видів.

Державна екологічна інспекція у Харківській області наголошує, що День народження Всесвітнього фонду природи - це важлива нагода для того, щоб підкреслити необхідність охорони природи та збереження біорізноманіття, а також для того, щоб залучити нових людей до руху з охорони довкілля.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці